Hennepplantage in beschermd natuurgebied Het Markiezaat opgerold (6 november 2014)

Inspecteurs van RUD Zeeland en het Brabants Landschap troffen eind van de middag tijdens een gezamenlijke veldcontrole een hennepplantage in het beschermd natuurgebied Het Markiezaat (ten zuidwesten van Bergen op Zoom) aan.

Twee overtreders zijn met hulp van de politie aangehouden. Ook zijn twee auto’s in beslag genomen.

Tijdens de gezamenlijke controle ontdekten de inspecteurs een paadje. Toen ze dat volgden, troffen de inspecteurs een hennepplantage aan. Twee verdachten waren bezig met het oogsten van de hennepplanten. De hennepplantage bevond zich in het beschermd Natura 2000-gebied nabij Rilland. De man en vrouw zijn aangehouden en overgebracht naar Torentijd in Middelburg. Tegen de man en vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De wietplanten zullen worden vernietigd.

Omgevingsdienst RUD voor een schoon en veilig Zeeland
Omgevingsdienst RUD Zeeland is de Regionale Uitvoeringsdienst die milieu- en veiligheidstaken uitvoert namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland. RUD Zeeland heeft ongeveer 90 medewerkers en zij zorgen voor bundeling van kennis en ervaring op het gebied van (milieu-)omgevingsvergunningen,
-toezicht en -handhaving. Dit geldt ook voor toezicht op groene wetten, bodemsanering, luchtvaart, vuurwerk en toezicht op zwembaden. RUD Zeeland is een van de 28 RUD’s in Nederland. Het kantoor is gevestigd in het stadskantoor van Terneuzen.