Medewerkers RUD Zeeland in het nieuw (6 augustus 2014)

De 60 medewerkers van RUD Zeeland die regelmatig bij bedrijven komen of inspectiewerkzaamheden uitvoeren, zijn in het nieuw gestoken. Sinds 1 juli 2014 zijn de medewerkers door het dragen van speciale kleding herkenbaar als ‘medewerker Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland’. Daarnaast beschikt iedereen over een set persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidshelm, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril.

 

bedrijfskleding medewerkers RUD Zeeland

 

Verschillende werkzaamheden

De medewerkers bezoeken verschillende typen bedrijven. De veiligheidsrisico’s verschillen per type bedrijf, zodat de kleding daarop moet worden afgestemd. Medewerkers die bij de chemische industrie komen, vuurwerkevenementen controleren of bodemsaneringen inspecteren hebben speciale kleding die anti-statisch, zuurbestendig en vlamvertragend is. Vanwege de veiligheid moet deze kleding voldoen aan de normen voor zichtbaarheid, wat bereikt wordt door het geel in de jassen en brede reflecterende strepen.

Andere medewerkers hebben juist minder opvallende kleding. Als er bijvoorbeeld op zaterdagavond geluid gemeten moet worden bij een horecagelegenheid, dan is het niet gewenst om van een afstand zichtbaar te zijn. Een deel van de inspecteurs en vergunningverleners is daarom voorzien van donkerblauwe kleding.

De inspecteurs groene wetten, die toezien op de naleving van o.a. de Natuurbeschermingswet en Flora en Faunawet, zijn gehuld in groene kleding.

bedrijfskleding medewerkers RUD Zeeland groene wetten

Op alle speciale kleding is het logo van RUD Zeeland aangebracht. Deze medewerkers zijn voortaan herkenbaar als ‘medewerker Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland’.