Waarschuwing voor zwemmen voor de kust van Vlissingen ingetrokken (26 augustus 2014)

De waarschuwing voor zwemmen voor de kust van Vlissingen is ingetrokken. Sinds vier dagen is geen olie meer op het water waargenomen. De waarschuwing gold voor het Badstrand en het Nollestrand in Vlissingen en voor het strand bij Ritthem. De strandwacht heeft de vlagsignalen op het strand aangepast.

 

Gezamenlijk besluit

Het intrekken van de waarschuwing is een gezamenlijk besluit van de betrokken organisaties; de gemeente Vlissingen, de provincie Zeeland, de Regionale Uitvoerings Dienst Zeeland (RUD), de GGD en Rijkswaterstaat. Dit besluit werd genomen op basis van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz).

 

Scheepswrak

Het aanvankelijke zwemverbod en de waarschuwing om te zwemmen zijn genomen vanwege het aanspoelen van olieresten uit het wrak van de in 1965 voor de kust van Vlissingen gezonken Spyros Armenakis. De olieverontreiniging was licht en alleen aanwezig gedurende een korte periode bij het wisselen van het tij.

Voor meer informatie kunt u kijken op deze website of contact opnemen via de e-mail info@rud-zeeland.nl of op nummer 0115 745100. Voor actuele informatie over kwaliteit zwemwater kunt u kijken op www.zwemwater.nl en NOS Teletekst pagina 725.